LOVASPROGRAMOK A GÓBÉ LOVASUDVARBAN

Lovasudvarunk számos érdekes, izgalmas  programot kínál a vendégei számára.   Az alábbiakban bővebben is olvashattok a lovasprogramok, túrák, lovas csillagtúrák, lovastáborok és egyéb lovasprogramok útvonaláról, tudnivalókról.

A Góbé Lovasudvar 10 lóval rendelkezik, a részvételi létszám is ennek megfelelően alakulhat.
- A lovasképzés illetve a lovas táborozás esetén 20 személyig növelhető a résztvevők száma.
- Programjainkat csak előzetes egyeztetés alapján tudjuk vállalni. a lehetőségeket rugalmasan kezeljük, bármilyen megvalósítható kérésnek, elképzelésnek eleget teszünk. Igyekszünk minden megvalósítható , de a leírtaktól eltérő programot is megszervezni vendégeink kérése alapján.
- Ezzel szemben kérjük vendégeink bizalmát és megértését, ha önhibánkon kívül - pl. meteorológia viszonyok miatt - a programokon apró változtatásokra kerül sor, ami a vendégeink biztonságát szolgálják.
- Kérjük, rendelkezzenek baleset- és életbiztosítással.
- Programjainkat balesetmegelőző felkészítővel kezdjük miután a résztvevők saját felelősségükre vállalják azt és amit aláírásukkal igazolnak.

I.Lovastúrák

1. A Nagy-Hagymás-Gyilkos-tó-Békás-szoros Nemzeti Park és környéke:


-Útirány: Gyergyószentmiklós - Kovácspéter( az Olt forrásvidéke) - Nagy-Hagymás -Fehérmező -Háromkút-Gyilkos-tó-Pongrácz tető(Zöld út) -Gyergyószentmiklós
-A túrát megelőzően egy bemelegítő lovaglást tervezünk a Gyergyói-havasokban, hogy ismerkedjünk a lovakkal és a hegyvidéki lovaglás sajátosságaival és nem utolsó sorban a táj szépségeivel.
- A Gyilkos-tóhoz érve egynapos pihenést javaslunk,lehetővé téve a Békás-szoros és a Gyilkos-tó környékének a megismerését, gyalogtúrázást, csónakázást.
- A túra igen nehéz szakaszokat tartalmaz (épp ezért gyaloglásra is alkalmas lábbeli ajánlott)
- Időtartam: öt lovagló+egy pihenőnap (hét éjszaka)
- Ára:360 euro


2. Barangolás a Gyergyói-havasokban:

- Útirány: Gyergyószentmiklós - Nyerges-nyak- Hajnal-tető - Tatár-havas -Cengellér - Lükkenő- Macskalik -Nagyközrez - Közrez nyak - Orotva -Hágótő -Pongrác  nyereg - Gyergyószentmiklós
- A túrát bemelegítő lovaglás előzi meg
- A lovastúrát a sátoros körülmények teszik izgalmassá. Az optimális időszak a szeptember, de ha az időjárás kedvez, egész nyáron járható.
- Részvételi feltételek: jó állóképesség, sátor, hálózsák, esőköpeny, meleg és réteges öltözet (nyáron is)
- Időtartam: öt nap (hat éjszaka)
- Ára: 340 euro


3. Csíksomlyói lovas zarándokút

- Útirány: Gyergyószentmiklós- Kilyénfalva - Szenéte - Csíkjenőfalva - Csíkkarcfalva - Kőd - Görcsfalva - Csíkrákos - Csobotfalva - Csíksomlyó - Csíkpálfalva - Csíkszentmiklós - Borzsova - Kőd - Csíkszentdomokos - Balánbánya - Kovácspéter - Gyergyószentmiklós
- A túrát megelőzően bemelegítő lovaglást (próbalovaglást) tartunk, meglátogatva a gyergyószárhegyi Lázár-kastélyt, a Szent Anna kápolnát és  a Csíki kertet (arborétum és oktatási központ)
- Csíksomlyón pihenő napi programot szervezünk. Meglátogatjuk a csíksomlyói Kegytemplomot, a Salvator Kápolnát a Kissomlyó nyergén, a nevezetes csíksomlyói búcsú ünnepi szertartásának helyszínén.
- Legalkalmasabb időpontok: pünkösd, június utolsó hétvégéje (Ezer Székely Leány Találkozó), illetve május-október más időpontjai.
- Időtartam: 6 lovagló+1 pihenőnap
- Ára: 390 euro4. Barangolás a Görgényi havasokban:

- Útirány: Gyergyószentmiklós - Gyergyóalfalu - Bakta völgye - Köves patak - Baricz kanyar (ebéd a Basa csárdában) - Bakta völgye - Marosmenti láprendszer - Gyergyóalfalu - Gyergyószentmiklós
- A túra lehetővé teszi a vulkáni eredetű hegyláb sajátosságainak tanulmányozását. Sajátos ökoszisztémákat, glaciális eredetű reliktum növényzetet és gazdag állatvilágot tár elént (esetenként szarvasbőgést, fajdkakas dürgést, gazdag madárvilágot, farkas hiúz, medve jelenltére utaló nyomokat).
- A táborhely 16 km-re található a legközelebbi településtől, festői környezetben, de nem áll rendelkezésre más, mint egy erdei házikó (főzés, étkezés és szállás lehetőségekkel - az utóbbi szerény körülmények között). Tisztálkodni a patakban lehet. A táborhely ideális sátorozásra. Kérésre meleg vacsorát és reggelit biztosítunk, de igényelhető - előzetesen egyeztetve - kávé, üdítő és szeszesital is.
- Időtartam: három nap
- Ára: 215 euro


A túrát ki tudjuk egészíteni már rövid túrákkal:
- Gyergyószentmiklós - Kovácspéter - Nagy-Hagymás - Kovácspéter - Gyergyószentmiklós - három nap
- Gyergyószentmiklós - Gyilkos-tó - Fehér mező - Kovácspéter - Gyergyószentmiklós -három nap
A fentiek bármelyike csillagtúrákkal is kombinálható egy hét-nyolc napos program erejéig.5. Lovastúra az ezeréves határhoz:

-Útirány: Gyergyószentmiklós-Csíkszenttamás-Gyimesfelsőlok-Gyimesek-Hidegség-Farkaspalló-Háromkút-Gyilkostó-
Nagyhagymás-Gyergyószentmiklós
- A Tatros völgyében pihenő napot tartunk. Ezen a napon látogatást teszünk Gyimesfelsőlokról indulva Gyimesközéplokon át Gyimesbükkre, ahol megtekintjük a Rákóczi várat, az Osztrák-Magyar monarchia legkeletibb állomásépületét, az utolsó magyar bakterházat, valamint a második világháború legnagyobb védelmi vonalának, az Árpád vonalnak a megmaradt erődjeit.    -Közkívánatra pihenő napot tartunk a Gyilkostónál.
    A túrán résztvevők számára ajánlott a kényelmes túrabakancs és lábszárvédő viselete.
   - Időtartam: 5 lovaglónap + 1-2 pihenőnap
    -Ára: 360-390 euró6. Lovas csillagtúrák:

- Lehetőség nyílik az egynapi járásra lévő (napi négy-hat órai lovaglással) hegyek, geomorfológiai nevezetességek  megtekintésére: Súgó cseppkőbarlang, 1400-1600 m magas hegyek, tőzeglápok, természetvédelmi övezetek, a Maros és az Olt forrásvidékének bejárása.
- Néprajzi és történelmi érdekességek megtekintése: A gyergyószárhegyi Lázás kastély,  a környék szép kápolnái, a gyergyóalfalvi római katolikus templom, a gyergyói medence falvai: Alfalu, Csomafalva, ÍKilyénfalva, Szárhegy, Güdüc, Ditró stb. meglátogatására.
- Időtartam: minimum három, maximum hét nap, de külön kérésre az időtartam változtatható.
- Ára: napi 60 euro7. Sétalovaglás:


 - Kiegészítő programként ajánljuk. Kellemes lankás, hegyes-völgyes sétákat biztosítunk egy-három órás időtartammal. A sétalovaglást sétakocsikázással, télen lovasszánozással tudjuk összehangolni. A terep elragadó, a fizikai megterhelés pedig a lovaglóórák számával arányos.
- Ára: óránként 7 euro


8. Sétakocsikázás
- Nem lovagló, de ló- és természetkedvelő vendégeinknek kínáljuk. Sétalovaglással egészíthetó ki. A megcélzott terep Gyergyószentmiklós és a környékén fekvő településeket összekötő utak (elsősorban mezei földutak), valamint a környező völgyekben kígyózó erdei utak.
- Rendelkezünk lovaskocsival és lovasszánnal - három vendég számára; vagy tájjellegű parasztszekérrel - nyolc-tíz személy számra.
- Ára: három személyes kocsi vagy szán 25 euro/óra
         paraszt szekér nyolc-tíz személy számra 30 euro/óra


A több napos lovastúrák ára tartalmazza a szállást, valamint a vacsorát és reggelit, kiegészítve egy "tarsolyból" ebédeléssel.
A csillagtúrák reggelit, vacsorát és szállást is tartalmaznak, de külön kérésre déli piknik iktatható be fejenként 8 euro értékben.II. Egyéb lovas szolgáltatás:


- Lovaglási tudással nem rendelkezők számára alapozó lovasképzést biztosítunk a három jármód (lépés, ügetés, vágta) elsajátításáig, valamint kiegészítő lovas alapismeretek megtanulásáig (szerszámismeret, etológiai alapismeretek, lótartási alapismeretek, higiéniai ismeretek, testfelépítési sajátosságok ismerete stb.)
- A képzés időtartama minimum 12, maximum 30 óra
- Ára 6 euro/ óra
- Lovas táborozás diákok számára lovas oktatással, sétalovaglással, tereplovaglással, lovaskocsikázással, kiegészítő programokkal (gyalogtúrák, strandolás, autóbuszos kirándulás, korcsolyázás fedett műjégpályán stb)
- Ára: napi 35-45 euro egyeztetés alapján vagy kiírás szerint, az árképző tényezőket figyelembe véve.
- Ünnepi lovasprogramok (karácsony, szilveszter húsvét stb)
- Helybeli érdeklődők számára bérletes lovasprogramokat és kedvezményes lovastúrákat is szervezünk turistaidényen kívül, illetve előzetes egyeztetés vagy helyi hirdetés alapján.
- A bérlet ára 160 lej(40 euro)/hónap felnőtteknek, gyerekeknek 50%-os kedvezmény 90 lej(21 euro)/hónap.Nagy szeretettel várunk mindenkit, kicsit és nagyot a Góbé Lovasudvar programjaira! A Kapcsolat menüpont alatt minden elérhetőségünk megtalálható. Vegyétek fel velünk a kapcsolatot! Írjatok, telefonáljatok vagy keresssetek meg személyesen, mi igyekszünk minden lovas túrával, lovaglással kapcsolatos elképzelést megvalósítani!